Merimiespihvi naudanpaistista

Käytän tähän merimiespihviin viikonlopulta yli jäänyttä naudan sisäpaistia eli kypsää viipalaoitua lihaa ja oluen sijasta kasvislientä.

Lado viipaloidut perunat, lihat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan.

Ripottele väliin mausteet ja kaada kasvisliemi vuokaan.

Viimeiseksi perunakerros.

Paista 175-200 asteessa uunissa noin 1h - 1h 20min kunnes perunat ovat kypsiä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1000g600kcal15g130g1g9g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Naudanpaisti 800g888kcal173.2g0g20.8g0g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g3g5.2g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g10g17kcal0.8g3.2g0.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g10g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5420g3769kcal388.4g295.6g111.4g27g
Valittu annoskoko2710g1884kcal194.2g147.8g55.7g13.5g
Annoskoko puolitettuna1355g942kcal97.1g73.9g27.9g6.8g
Arvot/100g100g70kcal7.2g5.5g2.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=268393