Erjan kaalilaatikko

2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa
lihaliemikuutio

* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 457 grammaa

Omena99
AineksetMääräEnergiaPHRK
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g100g350kcal6g76g1.7g2g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihakeitto, naudanliha 200g121kcal7.7g8g6g1.7g
Kaali, valkokaali500g106kcal6g17g1g10.5g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Siirappi 35g106kcal0g25.9g0g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500g165kcal16.5g24.5g0g0g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Lihaliemikuutio Kania17g38kcal1.8g2g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3653g2044kcal77.6g312.4g49.6g30.4g
Valittu annoskoko1827g1022kcal38.8g156.2g24.8g15.2g
Annoskoko puolitettuna913g511kcal19.4g78.1g12.4g7.6g
Arvot/100g100g56kcal2.1g8.6g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270066