Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 50g17kcal1.5g2.4g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Tattarijauho, Myllynparas32g109kcal4.2g21.6g0.5g1.7g
Ruisjauho, 1 dl7g22kcal0.8g4.5g0.2g1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2g15kcal0g0g1.6g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana368g525kcal22.4g85.2g9.6g6.8g
Valittu annoskoko184g262kcal11.2g42.6g4.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna92g131kcal5.6g21.3g2.4g1.7g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.2g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363