Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 125g42kcal3.8g6.1g0.1g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Tattarijauho, Myllynparas80g272kcal10.4g53.9g1.4g4.2g
Ruisjauho, 1 dl18g56kcal1.9g11.2g0.4g2.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0g0g4g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g1312kcal56.2g212.8g24.2g16.6g
Valittu annoskoko460g656kcal28.1g106.4g12.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna230g328kcal14.1g53.2g6.1g4.2g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363