Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 125g42kcal3.8g6.1g0.1g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.7g
Tattarijauho, Myllynparas80g272kcal10.4g54g1.4g4.2g
Ruisjauho, 1 dl18g56kcal1.9g11.2g0.4g2.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0.1g0.1g4g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana921g1314kcal56.4g213.2g24.2g16.6g
Valittu annoskoko461g657kcal28.2g106.6g12.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna230g329kcal14.1g53.3g6.1g4.2g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363