Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 150g51kcal4.6g7.3g0.1g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Tattarijauho, Myllynparas96g326kcal12.5g64.7g1.6g5.1g
Ruisjauho, 1 dl21g67kcal2.3g13.4g0.5g2.9g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.6g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g6g44kcal0.1g0.1g4.8g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g1574kcal67.6g255.4g29g20.2g
Valittu annoskoko552g787kcal33.8g127.7g14.5g10.1g
Annoskoko puolitettuna276g394kcal16.9g63.9g7.3g5.1g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363