Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 175g59kcal5.3g8.6g0.2g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g48.9g0.8g2.4g
Tattarijauho, Myllynparas112g380kcal14.5g75.5g1.9g5.9g
Ruisjauho, 1 dl25g78kcal2.7g15.7g0.6g3.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g1837kcal78.6g298g34g23.4g
Valittu annoskoko644g919kcal39.3g149g17g11.7g
Annoskoko puolitettuna322g459kcal19.7g74.5g8.5g5.9g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363