Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 200g68kcal6.1g9.8g0.2g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g274kcal8.1g55.9g1g2.8g
Tattarijauho, Myllynparas128g435kcal16.6g86.3g2.2g6.8g
Ruisjauho, 1 dl28g90kcal3.1g17.9g0.6g3.9g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.8g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g8g58kcal0.1g0.1g6.4g0g
Kananmuna kuoreton 88g125kcal11g0.3g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1472g2099kcal90g340.6g38.8g27g
Valittu annoskoko736g1050kcal45g170.3g19.4g13.5g
Annoskoko puolitettuna368g525kcal22.5g85.2g9.7g6.8g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363