Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 225g76kcal6.9g11g0.2g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g62.9g1.1g3.1g
Tattarijauho, Myllynparas144g489kcal18.7g97.1g2.4g7.6g
Ruisjauho, 1 dl32g101kcal3.5g20.1g0.7g4.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.4g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g9g66kcal0.1g0.1g7.2g0g
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.4g0.3g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g2362kcal101.6g383g43.4g30.2g
Valittu annoskoko828g1181kcal50.8g191.5g21.7g15.1g
Annoskoko puolitettuna414g591kcal25.4g95.8g10.9g7.6g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363