Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 250g85kcal7.6g12.2g0.2g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g69.9g1.2g3.5g
Tattarijauho, Myllynparas160g543kcal20.8g107.9g2.7g8.5g
Ruisjauho, 1 dl35g112kcal3.8g22.4g0.8g4.9g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g2624kcal112.4g425.6g48.4g33.8g
Valittu annoskoko920g1312kcal56.2g212.8g24.2g16.9g
Annoskoko puolitettuna460g656kcal28.1g106.4g12.1g8.5g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363