Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1000g1660kcal190g0g100g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)500g325kcal16g24g17.5g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g130g416kcal11.7g67.6g7.8g11.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g325g91kcal1.9g19.3g0.6g8.1g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.4g0.8g28.2g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4540g5855kcal514.4g236.4g308.6g41.2g
Valittu annoskoko2270g2928kcal257.2g118.2g154.3g20.6g
Annoskoko puolitettuna1135g1464kcal128.6g59.1g77.2g10.3g
Arvot/100g100g129kcal11.3g5.2g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272675