Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 23g67kcal2g11.7g0.6g3.1g
Kaurahiutale 90g337kcal13.1g51.3g6.6g9g
Vesi, vesijohtovesi 938g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2106g807kcal30.2g126g14.4g24.2g
Valittu annoskoko1053g403kcal15.1g63g7.2g12.1g
Annoskoko puolitettuna527g202kcal7.6g31.5g3.6g6.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530