Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 26g78kcal2.3g13.7g0.7g3.7g
Kaurahiutale 105g393kcal15.2g59.9g7.7g10.5g
Vesi, vesijohtovesi 1094g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2457g941kcal35g147.2g16.8g28.4g
Valittu annoskoko1229g471kcal17.5g73.6g8.4g14.2g
Annoskoko puolitettuna614g235kcal8.8g36.8g4.2g7.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530