Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 34g100kcal3g17.6g0.8g4.7g
Kaurahiutale 135g505kcal19.6g77g9.9g13.5g
Vesi, vesijohtovesi 1407g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3159g1210kcal45.2g189.2g21.4g36.4g
Valittu annoskoko1580g605kcal22.6g94.6g10.7g18.2g
Annoskoko puolitettuna790g303kcal11.3g47.3g5.4g9.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530