Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 38g111kcal3.3g19.5g0.9g5.2g
Kaurahiutale 150g562kcal21.8g85.5g11g15g
Vesi, vesijohtovesi 1563g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g4.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3510g1345kcal50.2g210g23.8g40.4g
Valittu annoskoko1755g672kcal25.1g105g11.9g20.2g
Annoskoko puolitettuna878g336kcal12.6g52.5g6g10.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530