Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 45g133kcal3.9g23.4g1.1g6.3g
Kaurahiutale 180g674kcal26.1g102.6g13.1g18g
Vesi, vesijohtovesi 1876g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g5.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4212g1614kcal60g252g28.4g48.6g
Valittu annoskoko2106g807kcal30g126g14.2g24.3g
Annoskoko puolitettuna1053g403kcal15g63g7.1g12.2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530