Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 53g155kcal4.6g27.3g1.3g7.3g
Kaurahiutale 210g786kcal30.5g119.7g15.3g21g
Vesi, vesijohtovesi 2188g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g6.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4914g1883kcal70.2g294g33.2g56.6g
Valittu annoskoko2457g941kcal35.1g147g16.6g28.3g
Annoskoko puolitettuna1229g471kcal17.6g73.5g8.3g14.2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530