Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 60g177kcal5.2g31.2g1.5g8.3g
Kaurahiutale 240g898kcal34.8g136.8g17.5g24g
Vesi, vesijohtovesi 2500g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5614g2151kcal80g336g38g64.6g
Valittu annoskoko2807g1075kcal40g168g19g32.3g
Annoskoko puolitettuna1404g538kcal20g84g9.5g16.2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530