Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 7.5g22kcal0.7g3.9g0.2g1g
Kaurahiutale 30g112kcal4.3g17.1g2.2g3g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana702g269kcal10g42g4.8g8g
Valittu annoskoko351g135kcal5g21g2.4g4g
Annoskoko puolitettuna176g67kcal2.5g10.5g1.2g2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530