Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 75g222kcal6.6g39g1.9g10.4g
Kaurahiutale 300g1123kcal43.5g171.1g21.9g30g
Vesi, vesijohtovesi 3126g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g8.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7020g2689kcal100.2g420.2g47.6g80.8g
Valittu annoskoko3510g1345kcal50.1g210.1g23.8g40.4g
Annoskoko puolitettuna1755g672kcal25.1g105.1g11.9g20.2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530