Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 90g266kcal7.9g46.8g2.3g12.5g
Kaurahiutale 360g1348kcal52.2g205.3g26.3g36g
Vesi, vesijohtovesi 3751g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8424g3227kcal120.2g504.2g57.2g97g
Valittu annoskoko4212g1614kcal60.1g252.1g28.6g48.5g
Annoskoko puolitettuna2106g807kcal30.1g126.1g14.3g24.3g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530