Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 105g310kcal9.2g54.6g2.6g14.6g
Kaurahiutale 420g1572kcal60.9g239.5g30.7g42g
Vesi, vesijohtovesi 4377g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9828g3765kcal140.2g588.2g66.6g113.2g
Valittu annoskoko4914g1883kcal70.1g294.1g33.3g56.6g
Annoskoko puolitettuna2457g941kcal35.1g147.1g16.7g28.3g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530