Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 107g316kcal9.4g55.6g2.7g14.9g
Kaurahiutale 428g1600kcal62g243.7g31.2g42.8g
Vesi, vesijohtovesi 4453g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3831kcal142.8g598.6g67.8g115.4g
Valittu annoskoko5000g1916kcal71.4g299.3g33.9g57.7g
Annoskoko puolitettuna2500g958kcal35.7g149.7g17g28.9g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530