Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 11g33kcal1g5.9g0.3g1.6g
Kaurahiutale 45g168kcal6.5g25.7g3.3g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 469g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1053g403kcal15g63.2g7.2g12.2g
Valittu annoskoko527g202kcal7.5g31.6g3.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna263g101kcal3.8g15.8g1.8g3.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530