Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 120g355kcal10.5g62.4g3g16.7g
Kaurahiutale 480g1796kcal69.6g273.6g35g48g
Vesi, vesijohtovesi 5000g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11228g4301kcal160.2g672g76g129.4g
Valittu annoskoko5614g2151kcal80.1g336g38g64.7g
Annoskoko puolitettuna2807g1075kcal40.1g168g19g32.4g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530