Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 135g399kcal11.8g70.2g3.4g18.8g
Kaurahiutale 540g2021kcal78.3g307.9g39.4g54g
Vesi, vesijohtovesi 5627g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12636g4841kcal180.2g756.2g85.6g145.6g
Valittu annoskoko6318g2420kcal90.1g378.1g42.8g72.8g
Annoskoko puolitettuna3159g1210kcal45.1g189.1g21.4g36.4g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530