Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 15g44kcal1.3g7.8g0.4g2.1g
Kaurahiutale 60g225kcal8.7g34.2g4.4g6g
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1404g538kcal20g84g9.6g16.2g
Valittu annoskoko702g269kcal10g42g4.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna351g134kcal5g21g2.4g4.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530