Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 150g443kcal13.1g78g3.8g20.9g
Kaurahiutale 600g2246kcal87g342.1g43.8g60g
Vesi, vesijohtovesi 6252g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14040g5379kcal200.2g840.2g95.2g161.8g
Valittu annoskoko7020g2689kcal100.1g420.1g47.6g80.9g
Annoskoko puolitettuna3510g1345kcal50.1g210.1g23.8g40.5g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530