Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 180g532kcal15.8g93.6g4.5g25g
Kaurahiutale 720g2695kcal104.4g410.5g52.6g72g
Vesi, vesijohtovesi 7503g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16848g6454kcal240.4g1008.2g114.2g194g
Valittu annoskoko8424g3227kcal120.2g504.1g57.1g97g
Annoskoko puolitettuna4212g1614kcal60.1g252.1g28.6g48.5g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530