Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 19g55kcal1.6g9.8g0.5g2.6g
Kaurahiutale 75g281kcal10.9g42.8g5.5g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 782g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1755g672kcal25g105.2g12g20.2g
Valittu annoskoko878g336kcal12.5g52.6g6g10.1g
Annoskoko puolitettuna439g168kcal6.3g26.3g3g5.1g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530