Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 210g621kcal18.4g109.2g5.3g29.2g
Kaurahiutale 840g3144kcal121.8g479g61.3g84g
Vesi, vesijohtovesi 8753g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19656g7530kcal280.4g1176.4g133.2g226.4g
Valittu annoskoko9828g3765kcal140.2g588.2g66.6g113.2g
Annoskoko puolitettuna4914g1883kcal70.1g294.1g33.3g56.6g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530