Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g28g17kcal0.7g1.4g2g0.2g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g21g38kcal0.5g8.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 301g54kcal1.7g7.5g1.2g2.1g
Paprika keltainen 229g69kcal2.2g11.7g0.5g4.6g
Sitruuna kuorittu 30g12kcal0.2g0.7g0.3g0.8g
Inkivääri, tuore, silputtu4g3.2kcal0.1g0.7g0g0.1g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)50g180kcal4g42.6g0g0g
Katkarapu 180g123kcal26g0g2g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g200g381kcal6g6g36.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g1756kcal82.8g158.8g84.2g15.6g
Valittu annoskoko1044g878kcal41.4g79.4g42.1g7.8g
Annoskoko puolitettuna522g439kcal20.7g39.7g21.1g3.9g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936