Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g3.5g2.1kcal0.1g0.2g0.2g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g2.6g4.7kcal0.1g1.1g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 38g6.8kcal0.2g0.9g0.2g0.3g
Paprika keltainen 29g8.6kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Sitruuna kuorittu 3.8g1.5kcal0g0.1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu0.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)6.3g23kcal0.5g5.3g0g0g
Katkarapu 23g15kcal3.3g0g0.2g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g25g48kcal0.8g0.8g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g219kcal10.6g20g10.4g2g
Valittu annoskoko131g110kcal5.3g10g5.2g1g
Annoskoko puolitettuna65g55kcal2.7g5g2.6g0.5g
Arvot/100g100g84kcal4.1g7.7g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936