Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g35g21kcal0.9g1.8g2.5g0.3g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g26g47kcal0.7g11g0.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 376g68kcal2.1g9.4g1.5g2.6g
Paprika keltainen 287g86kcal2.7g14.6g0.6g5.7g
Sitruuna kuorittu 38g16kcal0.2g0.8g0.4g1.1g
Inkivääri, tuore, silputtu5g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)63g225kcal5g53.2g0g0g
Katkarapu 225g154kcal32.6g0g2.5g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g251g476kcal7.5g7.5g45.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2610g2195kcal103.6g198.4g105.4g19.6g
Valittu annoskoko1305g1098kcal51.8g99.2g52.7g9.8g
Annoskoko puolitettuna653g549kcal25.9g49.6g26.4g4.9g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936