Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g56g34kcal1.4g2.8g3.9g0.4g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g42g76kcal1.1g17.7g0.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 601g109kcal3.4g15g2.4g4.2g
Paprika keltainen 459g138kcal4.3g23.4g0.9g9.2g
Sitruuna kuorittu 60g25kcal0.4g1.3g0.7g1.7g
Inkivääri, tuore, silputtu8g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0.2g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)100g361kcal8g85.2g0g0g
Katkarapu 361g247kcal52.1g0g4g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g401g762kcal12g12g72.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4176g3512kcal165.6g317.6g168.4g31.4g
Valittu annoskoko2088g1756kcal82.8g158.8g84.2g15.7g
Annoskoko puolitettuna1044g878kcal41.4g79.4g42.1g7.9g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936