Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g7g4.2kcal0.2g0.4g0.5g0.1g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g5.3g10kcal0.1g2.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 75g14kcal0.4g1.9g0.3g0.5g
Paprika keltainen 57g17kcal0.5g2.9g0.1g1.1g
Sitruuna kuorittu 7.5g3.1kcal0g0.2g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu1g0.8kcal0g0.2g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)13g45kcal1g10.6g0g0g
Katkarapu 45g31kcal6.5g0g0.5g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g50g95kcal1.5g1.5g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g439kcal20.4g39.8g21g3.8g
Valittu annoskoko261g220kcal10.2g19.9g10.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna131g110kcal5.1g10g5.3g1g
Arvot/100g100g84kcal3.9g7.6g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936