Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g84g51kcal2.1g4.2g5.9g0.7g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g63g114kcal1.6g26.5g0.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 902g163kcal5g22.5g3.6g6.3g
Paprika keltainen 688g207kcal6.5g35.1g1.4g13.8g
Sitruuna kuorittu 90g37kcal0.6g2g1g2.5g
Inkivääri, tuore, silputtu12g10kcal0.2g2.1g0.1g0.2g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)150g541kcal12g127.7g0g0g
Katkarapu 541g370kcal78.1g0g6g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g601g1142kcal18g18g108.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6264g5269kcal248.2g476.2g252.6g47g
Valittu annoskoko3132g2634kcal124.1g238.1g126.3g23.5g
Annoskoko puolitettuna1566g1317kcal62.1g119.1g63.2g11.8g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936