Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g112g67kcal2.8g5.6g7.8g0.9g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g84g151kcal2.1g35.3g0.2g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1200g217kcal6.7g30g4.8g8.4g
Paprika keltainen 916g276kcal8.6g46.7g1.8g18.3g
Sitruuna kuorittu 120g49kcal0.7g2.6g1.3g3.4g
Inkivääri, tuore, silputtu16g13kcal0.3g2.8g0.1g0.3g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)200g720kcal16g170g0g0g
Katkarapu 720g493kcal104g0g7.9g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g800g1520kcal24g24g144g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8336g7011kcal330.4g634g335.8g62.6g
Valittu annoskoko4168g3506kcal165.2g317g167.9g31.3g
Annoskoko puolitettuna2084g1753kcal82.6g158.5g84g15.7g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936