Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g14g8.4kcal0.3g0.7g1g0.1g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g11g19kcal0.3g4.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 150g27kcal0.8g3.8g0.6g1.1g
Paprika keltainen 115g35kcal1.1g5.8g0.2g2.3g
Sitruuna kuorittu 15g6.2kcal0.1g0.3g0.2g0.4g
Inkivääri, tuore, silputtu2g1.6kcal0g0.4g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)25g90kcal2g21.2g0g0g
Katkarapu 90g62kcal13g0g1g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g100g190kcal3g3g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1042g877kcal41.2g79.2g42g7.8g
Valittu annoskoko521g438kcal20.6g39.6g21g3.9g
Annoskoko puolitettuna261g219kcal10.3g19.8g10.5g2g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936