Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g18g11kcal0.4g0.9g1.2g0.1g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g13g24kcal0.3g5.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 188g34kcal1.1g4.7g0.8g1.3g
Paprika keltainen 143g43kcal1.3g7.3g0.3g2.9g
Sitruuna kuorittu 19g7.7kcal0.1g0.4g0.2g0.5g
Inkivääri, tuore, silputtu2.5g2kcal0g0.4g0g0.1g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)31g113kcal2.5g26.6g0g0g
Katkarapu 113g77kcal16.3g0g1.2g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g125g238kcal3.8g3.8g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1305g1098kcal51.6g99.2g52.4g9.8g
Valittu annoskoko653g549kcal25.8g49.6g26.2g4.9g
Annoskoko puolitettuna326g274kcal12.9g24.8g13.1g2.5g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936