Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g25g15kcal0.6g1.2g1.7g0.2g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g18g33kcal0.5g7.7g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 263g48kcal1.5g6.6g1.1g1.8g
Paprika keltainen 201g61kcal1.9g10.2g0.4g4g
Sitruuna kuorittu 26g11kcal0.2g0.6g0.3g0.7g
Inkivääri, tuore, silputtu3.5g2.8kcal0.1g0.6g0g0.1g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)44g158kcal3.5g37.3g0g0g
Katkarapu 158g108kcal22.8g0g1.7g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g175g333kcal5.3g5.3g31.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1827g1536kcal72.8g139g73.6g13.6g
Valittu annoskoko913g768kcal36.4g69.5g36.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna457g384kcal18.2g34.8g18.4g3.4g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936