Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 429g165kcal4.3g29.6g0.9g10.7g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g258g850kcal41.2g159.7g5.2g15.5g
Kerma,kevyt 7%,flora215g172kcal2.1g9.7g15g0g
Aurajuusto73g248kcal14.6g0g21.2g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g86g13kcal0.9g1.7g0.2g1.2g
Sipuli (kuorittu)86g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.9g7.1kcal0.5g1.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g116kcal0g0g12.9g0g
Mustapippuri 1.7g4.8kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g3196kcal129.8g413.2g111.4g59g
Valittu annoskoko1170g1598kcal64.9g206.6g55.7g29.5g
Annoskoko puolitettuna585g799kcal32.5g103.3g27.9g14.8g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054