Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 644g247kcal6.4g44.4g1.3g16.1g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g386g1275kcal61.8g239.5g7.7g23.2g
Kerma,kevyt 7%,flora322g258kcal3.2g14.5g22.5g0g
Aurajuusto109g372kcal21.9g0g31.7g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g129g19kcal1.3g2.6g0.3g1.8g
Sipuli (kuorittu)129g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g174kcal0g0g19.3g0g
Mustapippuri 2.6g7.2kcal0.3g1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3510g4794kcal194.8g619.8g166.6g88.4g
Valittu annoskoko1755g2397kcal97.4g309.9g83.3g44.2g
Annoskoko puolitettuna878g1199kcal48.7g155g41.7g22.1g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054