Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 286g110kcal2.9g19.7g0.6g7.2g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g172g567kcal27.5g106.4g3.4g10.3g
Kerma,kevyt 7%,flora143g115kcal1.4g6.4g10g0g
Aurajuusto49g165kcal9.7g0g14.1g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g57g8.6kcal0.6g1.1g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)57g16kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.6g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.6g77kcal0g0g8.6g0g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g2131kcal86.6g274.8g73.8g39.4g
Valittu annoskoko780g1066kcal43.3g137.4g36.9g19.7g
Annoskoko puolitettuna390g533kcal21.7g68.7g18.5g9.9g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054