Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 358g137kcal3.6g24.7g0.7g8.9g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g215g708kcal34.3g133.1g4.3g12.9g
Kerma,kevyt 7%,flora179g143kcal1.8g8g12.5g0g
Aurajuusto61g207kcal12.2g0g17.6g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g72g11kcal0.7g1.4g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)72g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.7g6kcal0.5g0.9g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g97kcal0g0g10.7g0g
Mustapippuri 1.4g4kcal0.2g0.5g0g0.4g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1950g2664kcal108.4g344g92g49g
Valittu annoskoko975g1332kcal54.2g172g46g24.5g
Annoskoko puolitettuna487g666kcal27.1g86g23g12.3g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054