Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 160g26kcal3.4g0.5g0.5g2.4g
Parsakaali brokkoli 480g168kcal22.2g9.4g1.4g12g
Kookoskerma, kara160g400kcal7.4g2.1g40g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Kalaliemi (kake) (Maggi)32g80kcal1.9g13.5g1.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl36g324kcal0g0g36g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Chili paprika punainen24g10kcal0.5g2.2g0g0g
Soijakastike 29g17kcal1.5g2.7g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 13g49kcal0.7g10.7g0.2g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu24g19kcal0.4g4.3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2096g2250kcal79.6g101.6g161g33.4g
Valittu annoskoko1048g1125kcal39.8g50.8g80.5g16.7g
Annoskoko puolitettuna524g563kcal19.9g25.4g40.3g8.4g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553