Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 280g45kcal5.9g0.8g0.9g4.2g
Parsakaali brokkoli 841g295kcal38.8g16.4g2.5g21g
Kookoskerma, kara280g701kcal12.9g3.6g70.1g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Kalaliemi (kake) (Maggi)56g140kcal3.4g23.5g3.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl63g567kcal0g0g63g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Chili paprika punainen42g17kcal0.8g3.8g0g0g
Soijakastike 50g30kcal2.6g4.8g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 22g85kcal1.3g18.8g0.3g0.4g
Inkivääri, tuore, silputtu42g34kcal0.8g7.5g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3667g3937kcal139.2g177.2g281.8g58.2g
Valittu annoskoko1834g1968kcal69.6g88.6g140.9g29.1g
Annoskoko puolitettuna917g984kcal34.8g44.3g70.5g14.6g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553