Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 400g64kcal8.4g1.2g1.3g6g
Parsakaali brokkoli 1201g421kcal55.5g23.4g3.6g30g
Kookoskerma, kara400g1001kcal18.4g5.2g100.1g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Kalaliemi (kake) (Maggi)80g200kcal4.8g33.6g4.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g811kcal0g0g90.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Chili paprika punainen60g24kcal1.2g5.4g0g0g
Soijakastike 72g44kcal3.7g6.8g0.1g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 32g122kcal1.8g26.9g0.4g0.6g
Inkivääri, tuore, silputtu60g48kcal1.1g10.7g0.5g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5240g5625kcal198.8g253.4g402.8g83.4g
Valittu annoskoko2620g2812kcal99.4g126.7g201.4g41.7g
Annoskoko puolitettuna1310g1406kcal49.7g63.4g100.7g20.9g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553