Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 80g13kcal1.7g0.2g0.3g1.2g
Parsakaali brokkoli 240g84kcal11.1g4.7g0.7g6g
Kookoskerma, kara80g200kcal3.7g1g20g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Kalaliemi (kake) (Maggi)16g40kcal1g6.7g1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g162kcal0g0g18g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.8g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Chili paprika punainen12g4.8kcal0.2g1.1g0g0g
Soijakastike 14g8.7kcal0.7g1.4g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 6.4g24kcal0.4g5.4g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu12g10kcal0.2g2.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1048g1125kcal39.8g50.6g80.6g16.6g
Valittu annoskoko524g562kcal19.9g25.3g40.3g8.3g
Annoskoko puolitettuna262g281kcal10g12.7g20.2g4.2g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553