Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1224g734kcal18.4g159.1g1.2g11g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g157kcal0g0g17.5g0g
Kirjolohifilee 525g867kcal87.9g0g57.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen874g289kcal28.9g42.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 280g399kcal35g0.8g28.7g0g
Tilli, tuore 5.2g1.6kcal0.2g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6202g4996kcal345.6g423g210.8g28.6g
Valittu annoskoko3101g2498kcal172.8g211.5g105.4g14.3g
Annoskoko puolitettuna1551g1249kcal86.4g105.8g52.7g7.2g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276921